May
9
[INFO] Onderbreking van RDP na Windows update
Posted by Niels Willemsen on 09 May 2018 11:33

Beste klant, partner,

We stellen vast dat er zich na het installeren van de Microsoft patches rond de kwetsbaarheid CVE-2018-0886 problemen kunnen voordoen met het authenticatiecomponent van de remote desktop service.

Op 8 mei werd er een Windows patch uitgebracht waarbij de standaard waarde van de group policy: "Computer Configuration/Administrative Templates/System/Credentials Delegation/Encryption Oracle Remediation" van Vulnerable naar Mitigated werd aangepast.  Deze aanpassing lijkt ervoor te zorgen dat clients die niet up-to-date zijn zich niet meer op een remote desktop server kunnen authenticeren.

Meer informatie hierover is terug te vinden onder het volgende Microsoft artikel: https://support.microsoft.com/en-us/help/4093492/credssp-updates-for-cve-2018-0886-march-13-2018

Met vriendelijke groeten,

Het ClearMedia Techteam