Jan
2
[INFO] Foute tijdsinstellingen op servers
Posted by Niels Willemsen on 02 January 2017 11:52

Beste klant, partner,

Met de jaarwisseling heeft zich een probleem gesteld met onze centrale tijd-server (NTP).

Al onze cloud machines maken gebruik van de centrale tijdserver van Proximus ( ntp2.belbone.be ).
Tijdens de jaarwisseling zijn hiermee problemen opgetreden, waardoor ook onze servers even de tijd kwijt waren.

Ondertussen is dit issue hersteld, echter merken wij dat er een groot aantal klanten machines zijn die momenteel nog een foute tijd hebben ingesteld staan.
Meestal te wijten aan het feit dat zij zelf geen syncronisatie uitvoeren met een externe tijdsserver ( wat altijd aan te raden is in een virtuele omgeving ).

Voor windows machines in een domein kan je dit makkelijk oplossen door volgende commando’s uit te voeren op de domaincontrollers  via een  powershell prompt :

w32tm /config /manualpeerlist:pool.ntp.org /syncfromflags:MANUAL

Stop-Service w32time

Start-Service w32time

w32tm /resync /nowait

De andere machines in het domein zullen dan na 15 minuten automatisch syncroniseren.
Wil je dit versnellen kan je volgend commando typen in een powershell prompt :

w32tm /resync /nowait

Windows machines die niet in een windows domein geconfigureerd zitten kan je syncroniseren door volgende commando’s uit te voeren in een powershell prompt :

REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\Config /v MaxNegPhaseCorrection /t REG_DWORD /d 999000 /f

w32tm /config /manualpeerlist:pool.ntp.org /syncfromflags:MANUAL

Stop-Service w32time

Start-Service w32time

w32tm /resync /nowait

Mvg,

Clearmedia support team.

Update 5/01/2017

De vendor van de software van de geïmpacteerde NTP server heeft ondertussen bevestigd dat het gaat om een bug waarbij de schrikkelseconde tussen de jaarovergang 2016-2017 de afwijking in tijd veroorzaakte. De vendor is momenteel een patch aan het testen die deze fout in de toekomst onmogelijk maakt.